Sopra Steria vs Intility - Storfinale mellom tech og konsulent-gigantene
📰

Sopra Steria vs Intility - Storfinale mellom tech og konsulent-gigantene

Skrevet av Sigve Løndal - Publisert 21.05.2024, 10:30
 

Etter 8 uker med seriespill mellom 9 lag står vi igjen med finalistene - Bedriftsligaen League of Legends

 
Tirsdag 21. mai møtes Sopra Steria og Intility i finalen av Bedriftsligaen i League of Legends!
 
notion image
 
Sopra Steria Red har vunnet 7 av 8 kamper, kun med tap mot 3. plassen Orange Cyberdefense. Intility Godt & Blandet har også vunnet 7 av 8 kamper, men med tap mot Sopra Steria. Dette setter en liten forventning til at Sopra Steria skal klare det igjen, og stiller som favoritter inn mot finalen.
 
Med 9 lag denne sesongen ble det en uke ekstra spill, og et B-sluttspill for bunn-5
Med 9 lag denne sesongen ble det en uke ekstra spill, og et B-sluttspill for bunn-5
DISSE SPILLER FOR SOPRA STERIA:
Elias «Choppy» Burkan Oscar « ImMorzix» Mørk Hao «Neytiri» VU Mathias «DeSwagger» Bøylestad Kristensen Walid «Grim Jimin» Haidari
 
DISSE SPILLER FOR INTILITY:
Stian «Leif is Leif» Narum Jon Magne «DaddyCC» Haugen Martin «ReodorFelgen» Heistad Leon «Riziki» Keddeinis Thor Magne «Lonely Pigeon» Hansen Daniel «Pizzacookie» Kristianen (s) Simon «Peeko» Bjørneseth (s)

Lagleder for Sopra Steria sier det ikke har vært mangel på latter frem mot finalen

 
”Veien mot finalen har vært lett 😉”, blunker han - “Neida, det har vært en reise med mye moro og læring! Å bli bedre kjent med lagkameratene og finjustere samarbeidet har vært en stor del av moroa – det har ikke vært mangel på latter!” sier Burkan.
 
Foto: Sopra Steria/Edvin Fjørtoft Pettersen
Foto: Sopra Steria/Edvin Fjørtoft Pettersen
Til forventningene om finalen sier han “Nå er det point-of-no return, bare en seier metter 💪“
 
“Vi har en trofast gjeng med supportere i Sopra Steria, men venner og familie av laget følger også aktivt med både på Twitch og interne Discord streams! Alle gleder seg veldig til vi skal spille finale!” sier han.
 
“Skulle vi ta førsteplassen må det feires med å ta enda en førsteplass neste sesong, selvfølgelig! Og kanskje en liten tur på byen med begge lagene – hvem vet, vi kan til og med ende opp med å spille league på byen!” avslutter Burkan.
 
“Lagbilde” fra Intility Godt & Blandet
“Lagbilde” fra Intility Godt & Blandet
 

- Spiller for å ha det sosialt i competitive setting, sier lagleder for Intility G&B

 
“Vi er i hovedsak med for det sosiale og muligheten til å spille litt competetivt sammen. Men vi kan ikke legge skjul på at forventningen alltid har vært å komme til finalen.” sier Hansen. “Med et par seiere fra tidligere deltagelse i Good Game sin bedriftsliga så hadde noe annet vært skuffende.”
 
Vi har ikke gjort så store forberedelser, men etter vi vant semifinalen mot Orange Cyberdefense så har det kommet ny patch, og det har vært noen litt større endringer med i spillet. Vi prøver å sette oss inn i nye items og andre endringer som er gjort så godt vi kan, slik vi kan stille forberedt til finalen.
 
- Kolleger og bekjente følger med når kampene blir streamet.
 
“Det hadde vært stas å vinne, spesielt med vår bakgrunn hos Good Game! Skulle det bli seier mot Sopra så blir det nok en Skål og god stemning på sommerfesten med jobben.” avslutter Hansen.
 

Kommentator og programleder Eivind Ommundsen har storkost seg i første sesong av Bedriftsligaen i League of Legends

 
“Jeg har storkost meg! Vi har hatt absurde situasjoner hvor jeg rett og slett manglet ord for å beskrive utenkelige combacks (og nesten-combacks), solide enkeltprestasjoner, men også flott lagspill som har resultert i seier hvor man på papiret er en klar underdog.” sier Ommundsen.
 
- Vi har fått en sesong med enorm underholdningsverdi.
Vi har akkurat tatt fatt på en ny mini-preseason på live patch, med enormt mange store endringer på kort tid, så hvor raskt spillerne har funnet ut av og øvd inn nye Champions, items og kombinasjoner kan gjøre en stor forskjell. Det har vært spesielt gøy er det med hvordan metaen endrer seg fra kamp til kamp- Vi trenger i alle fall ikke å innføre fearless draft* med det første.
notion image
 
“Begge lag har kommet seg greit til finalen, men Intility måtte gjennom Orange Cyberdefence i sin semifinale. Jeg hadde nesten ventet å se de i finalen, etter at de presterte å vinne 4v5 (2-0!) tidligere i sesongen, men intility ble altså for sterke. Jeg forventer en gjevn kamp, men med rutinen i laget til intility og i tillegg det at de tok ut Orange i semifinalen, så holder jeg en liten knapp på dem.” sier han.
 
- Reodor Felgen kan bli en nøkkelspiller for Intility, og imMorzix for Sopra Steria
 
På Intility må man alltid holde et øye med reodor felgen og hans eksplosive champion-picks som for eksempel katarina. Intility har en bunnsolid og fleksibel botlane som gir dem muligheter til å være ekstra kreative i draft.
 
På Sopra derimot burde man følge godt med på imMorzix i jungelen med tanke på hvor godt han har tilpasset seg den nye patchen med mer exp og spesielt et veldig sterkt AP-item (selv etter hotfix nerf).
”Jeg gleder meg allerede til neste sesong, og krysser fingrene for at LoL-ligaen også vil kunne møtes offline slik som de gjør i CS2-ligaen!” avslutter Ommundsen.
 

Se finalen direkte

 
Finalen mellom Sopra Steria Red og Intility Godt & Blandet sendes Tirsdag 21. Mai klokken 19:00 på https://www.twitch.tv/bedriftsligaen2, kommentert av Eivind Ommundsen og Eirik Eitrhiem